Badkamerverbouwing – deel 2

Hi Daar!

Bij deze weer een mooie update van de badkamerverbouwing. Geschreven door Lindy Aten. Hier beschrijft ze welke keuze ze gemaakt heeft voor de tegels, sanitair, bad en vloer. Veel leesplezier op deze regenachtige zaterdag!

Op zoek naar een aannemer, tegels & sanitair

Zoals jullie kunnen lezen in het eerste artikel over onze badkamer verbouwing, hebben we het nieuwe ontwerp met de architect afgerond. (Lees hier deel 1 met o.a. het nieuwe ontwerp ) Om uiteindelijk onze badkamer ook om te toveren naar het nieuwe design, was de volgende stap op zoek gaan naar een aannemer.

Onze zoektocht naar een aannemer

Doordat het momenteel heel lastig is om een aannemer te vinden, waren wij er eigenlijk een beetje bang voor dat dit het moeilijkste onderdeel zou zijn van onze verbouwing. We besloten om in ons netwerk wat rond te vragen, om te kijken of we op die manier via via een aannemer konden scoren. Ontzettend fijn dat dit ook nog eens is gelukt, en snel ook!

Via onze aankoopmakelaar, die ons heeft geholpen met het kopen van ons huis, zijn we bij de aannemer terecht gekomen die onze verbouwing gaat doen. De beste man is blijkbaar al met pensioen, maar verveelde zich en doet zo nu en dan nog wat klussen. De dag dat we hem belde wilde hij meteen langskomen om het project te bespreken en de badkamer te bekijken. We hadden de mogelijkheid om snel te beginnen (hij heeft niet zo’n volle agenda als de meeste aannemers), maar wij hadden nog wat tijd nodig om alle materialen voor de badkamer bij elkaar te zoeken. Daarom hebben we afgesproken dat hij halverwege april zal beginnen. Dus de tip voor het zoeken van een aannemer: gebruik je netwerk!

Op zoek naar de materialen voor onze verbouwing

Eerst een reminder hoe het nieuwe design is geworden hieronder (zie deel 1).

We zullen hier wel wat van gaan afwijken. Sowieso de verfkleur(en) op de muren zijn we nog niet over uit en zullen we pas besluiten als de rest zo goed als af is. Het wastafelkastje willen we van hout laten maken (zie deel 1) met lades en de vloertegels zullen wat simpeler worden, geen hexagon (zeshoek tegel).

Lees hieronder hoe onze zoektocht naar sanitair, kranen, andere accessoires en tegels is gegaan en wat we uiteindelijk hebben aangeschaft.

Sanitair

Hier zal ik niet te veel op ingaan, want we hebben het vrij simpel gehouden met een goede Duravit toilet en wastafel. Echter zijn er helemaal naar Roosendaal gereden voor het bad, naar de winkel Badkamer & Co. We hadden online gezien dat ze daar veel keuze hadden en veel opties die bij onze voorkeuren aansloten, maar we wilden dit niet op de gok online bestellen en alles eerst zien. En maar goed ook!

Zoals je op de tekening kan zien, zochten we een half vrijstaand bad. Alleen toen we aan het kijken waren, leek het ons beter om een hoekbad te nemen, zodat het bad aan de lange zijde en één zijkant vast zit aan de muur. Zo past deze precies in de hoek en heb je aan de zijkant geen ruimte over naast het bad. Toen we in de winkel gingen kijken, vonden we alleen dat de randen van zo’n bad heel breed zijn en het bad zelf te klein (zie afbeelding hier links onder). Dus uiteindelijk zijn we toch uitgekomen bij een bad die halfvrijstaand is, zie de afbeelding hier rechts onder.

Hoekbad (toch niet onze keuze)

 

 

 

 

 

 

 

Halfvrijstaand bad (onze uiteindelijke keuze) 

Kranen, handdoekradiator & douchewand

De dag dat we in Roosendaal naar een bad zijn gaan kijken, wilden we ook op zoek naar de zwarte kranen en andere bijpassende zwarte accessoires. Bij de winkel in Roosendaal waren we niet overtuigd van de zwarte kranen die zij aanbieden. Onderweg terug naar huis zochten we wat op het internet en zagen we dat er in Nieuwegein een badkamerwinkel zit met wat opties. Aangezien we daar zo ongeveer langs zouden rijden, zijn we even naar binnen gestapt. Gelukkig maar, want daar zijn we geslaagd voor al onze zwarte kranen, douche, stoppen, de douchewand en handdoekradiator. Alles gekocht bij Sanitairkamer in Nieuwegein.

De zwarte kranen en douche die wij hebben gekozen, komen uit de Saniclear Nero lijn, inclusief zwarte stoppen voor het bad en de wastafel. Zie afbeeldingen hieronder.

Tegels

Als laatste de tegels! In de zoektocht naar tegels hebben wij het meeste tijd gestopt. Het was ontzettend moeilijk om mooie marmer(look) hexagon tegels te vinden in het formaat dat wij wilden (niet te groot en niet te klein, zo rond de 10 – 15 cm doorsnee).

We zijn heel wat tegelzaken afgestruind en hebben veel online gezocht. Veel tegelzaken waar we zijn geweest, hadden hexagon tegels die totaal niet in de buurt kwamen bij wat wij zochten; te groot, te klein (mozaïek), geen marmer, of een te neppe marmer look. Uiteindelijk hebben we online de beste opties gevonden en samples besteld bij wat zaken. Handige tip! Je kwam bijna altijd een sample krijgen van tegels die online worden aangeboden. Vaak vragen ze er een klein bedrag voor, maar als je uiteindelijk een bestelling plaatst bij die zaak krijg je het bedrag terug.

Dit zijn wat samples die we hadden besteld, maar het formaat vonden wij te groot (19 x 19 cm) aangezien we maar 2 kleine muren met de tegels gaan betegelen.

Deze tegels zijn allemaal van Tegelinfo. Eén is een echte natuurstenen marmer tegel (rechtsonder), een ander is een marmer look tegel (rechtsboven) en de derde is een lichtgrijze tegel (linksonder). We hadden ook een kleinere versie van de echt marmeren natuurstenen tegel besteld, deze is het uiteindelijk geworden. Zie foto hieronder.

Deze marmeren natuurstenen hexagon tegels van 10 x 10 cm zijn het dus geworden! Het is vrij prijzig, maar dan heb je ook wat. Het gaat om deze tegel:

Tegelinfo: Hexagon carrara lichtgrijs wit met marmer met grijze aders wandvloertegel

Daarnaast hebben we simpele witte metro tegels (zonder facet) met glans gekocht bij Tegels in Huis in Mijdrecht. Een loods waar ze stapels tegels aanbieden voor goede prijzen. Zie ook hier boven op de bovenstaande afbeelding.

Toen we alle wandtegels bij elkaar hadden gevonden, moesten we nog op zoek naar een vloertegel. We wilden zoals ik al aangaf geen hexagon op de vloer zoals de architect had getekend, omdat het ons te druk leek en uiteindelijk was dat ook veel te duur geworden. Daarom zijn we weer langs Tegels in Huis in Mijdrecht gegaan en hebben we uiteindelijk een grote rustige grijze tegel gekozen.

Wij vinden dat alle tegels heel mooi bij elkaar passen zo en denken in combinatie met de zwarte kranen en accessoires dat de badkamer een combinatie wordt van klassiek en modern, wat mooi past in ons jaren 30 huis.

Dus nu wachten op het resultaat! Helaas hebben we te horen gekregen dat de aannemer iets later van start zal gaan, aangezien hij bezig is met een andere klus die nog een paar weken gaat duren. Maar hopelijk gaan we in mei echt van start en dan kunnen jullie de verbouwing gaan volgen.

 

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *