Kopen of verbouwen?

Wacht jij net zolang totdat jij je ideale droomhuis gevonden hebt? Of ga koop je een huis op potentie en ga je aan de slag met een verbouwing om je ideale droomhuis te maken?

Kopen of verbouwen, een moeilijke vraag. Wij gingen eigenlijk direct voor de tweede keuze. Het is erg moeilijk om al onze wensen in een huis te vinden en zodoende besloten we op zoek te gaan naar een pand met potentie.  Het heeft voor en nadelen, hier op een rij:

Voordeel 1 van verbouwen
Deze is niet zo moeilijk. Je kunt het echt heeeelemaal naar hartelust beslissen en bedenken zoals jij wilt. Wij hebben echt al onze wensen opgeschreven en zo goed als mogelijk opgeschreven. Aangezien ik zelf de architect was, konden we alles vrij snel uittekenen en rekenen. Het bleek binnen ons budget allemaal te kunnen dus we gingen er volle bak voor. Zodoende hebben we ook echt een beetje het idee dat we Amsterdam weer een beetje mooier maken met dit stulpje. 

Voordeel 2 van verbouwen
Ik had door de verbouwing wel echt het gevoel dat het een helemaal nieuw mooi huis is, echt door ons gemaakt. We voelen toch wel een wat ander gevoel bij dit huis, dan we eerder hadden bij andere huizen in Amsterdam. We zijn daarom ook zeker voornemend om meer verbouwingen zelf te doen!

Voordeel 1 van kopen zonder verbouwen
Je kunt er vaak toch sneller al in verhuizen dan dat je nog een hele verbouwing aangaat. Bij sommige huizen trokken we direct in, bij sommige gingen er een aantal weken overheen. Een verbouwing is vaak wel een langer project

Voordeel 2 van kopen zonder verbouwen
Een verbouwing gaat niet altijd in de koude kleding zitten. Wanneer je dat gaat doen komt er vaak ook wel wat stress bij kijken. Verder zijn de kosten vaak altijd wat hoger dan je eerder verwachtte. Bij het kopen van het huis vertelde onze makelaar dat een uitbouw slechts 20% zou zijn van de prijs die we uiteindelijk gekregen hebben. Zo zie je maar weer 😉

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *